Kak Ya Dapat Anugerah

Sepanjang tahun 2021 ni anak-anak banyak habiskan sesi pembelajaran secara maya je, PdPR di rumah, sekolah along, sekolah kak Ya dan sekolah KAFA jugak. Walaupun penuh cabaran juga nak harungi kelas maya ni, dengan mama yang tak sempat nak monitor setiap hari pembelajaran anak-anak mama kerana komitmen tugas referal kes-kes COVID-19, anak-anak mama berjaya jugak…

Demam Ejen Ali

Sejak filem Ejen Ali 2 mahu ditayangkan di panggung wayang, anak-anak mama dah mula teruja. Bila filem mula ditayangkan, Along dan Kak Ya tak habis-habis tanya mama bila nak belanja mereka tengok filem Ejen Ali. Bila dah tengok filem Ejen Ali, semua tak boleh move on termasuk Haikal! Haha. Along sampai tengok dua kali, yang…

Tahniah Along!

Semalam merupakan hari kegembiraan kita sekeluarga. Keputusan UPKK along keluar semalam. Alhamdulillah,syukur along berjaya peroleh 7A 1B. Mama gembira tak terkata hingga mengalirkan airmata kerana hanya kita berdua yang tau betapa perit jerihnya mama dan along berusaha untuk UPKK ini. Mama teman along belajar siang malam, bantu along memahami subjek kafa di rumah. Marah, bebelan,…

Dzairil Haikal

Sudah 10 bulan usia Haikal sekarang. Baru inilah mama Haikal sempat nak masuk entry di blog mama ni. Ini juga 1st entry mama untuk tahun 2018 ini. Ye, mama dah lahirkan Haikal pada 22.10.2017 yang lalu. Haikal lahir pada jam 3.24pm di KPJ Penang Hospital, spontaneous vaginal delivery, Alhamdulillah, 2.97kg. Hari pertama melihat dunia Kak…

Hari Bakat & Anugerah

Salam & good day everyone! It's been a long time since I posted stories in here. Suddenly rasa rindu pulak! Hehe. Last week (29th October 2016) Safiyya's kindy was having their Hari Bakat & Anugerah. It was like their congregation/graduation day. Safiyya had been practicing for the event for past one month! We arrived early…

New look!

I wanna give my anak dara a new look.. I was thinking about it while combing her hair yesterday morning.  Now, with a professional touch! Haha.. All this while her hair was only been cut by her dad.. Her hair now dah tunggang langgang, not well trimmed.. Especially at the back... Sigh... I have no…

Safiyya.. How time flies..

I was flipping through the old pictures and I found this! How time flies.. She was just a lil baby.. She grows.. She crawled.. She climbed.. She walked.. She ran.. She played.. Oh my... But the amount of her hair is still the same.. 😀 She's a big girl now.. And more like a lil…

Kifli’s First Science Camp

Hi! It's been a year since my last writing! Haha. Malas punya hal la ni. Ok, today is Kifli's first science camp. He represents his kindy for some preschool science project. Bravo boy!! 6 of them are selected. Kifli's team are doing one experiment of Pop Pop Boat. This experiment shows how heat energy moves…

Kipi nanti dah besar nak jadi apa…?

Suatu hari di hujung minggu ketika mama bersama abang dan adik (abah takde di rumah, ada job photography)... "kipi, kipi... besar nanti kipi nak jadi apa..?" mama bertanya... "Kipi nak jadi doktor!" jawab Kipi.. (uishhhh... anak aku nak jadi doktor?? Alhamdulillah...heheh) "nape kipi nak jadi doktor?" mama tanya lagi.. "Kipi nak cucuk org!" jawab kipi…