Suasana Desa di Refarm, Kampar

Pada Sabtu lepas (26.3.22), kita semua dapat balik kampung memandangkan abah join trip pendakian Gunung Kinabalu dengan kawan-kawannya. Lama jugak kita semua tak balik Tapah. Ramadhan pun nak menjelma, elok jugak kita balik jenguk tok dan uci kan..Untuk mengisi masa dan aktiviti sepanjang di sana, mama booked 1 hari stay di Refarm, Kampar. Lama jugak…

Ubat Habis Kuarantin

Hari ni (5.3.22) Alhamdulillah kita semua dah bebas dari tempoh kuarantin C19. Mama memang dah niat dalam hati sejak mama yang pertama dijangkiti C19 tempohari, mama nak repay dan bagi penghargaan dan appreciation kepada abah dan anak-anak mama sebab jaga dan bantu mama semasa mama jalani tempoh kuarantin. Juga penghargaan dan tanda terima kasih kepada…

KL Staycation Rumah Cik Su – Part 2

Lokasi lawatan kita di hari ke-2 staycation kita (31.1.22) ialah bertumpu di Menara Kuala Lumpur (MKL). 28 tahun yang lalu ( umur mama 14 tahun), masa mama melawat Menara KL ni takde attraction lain di sekitar MKL ni, hanya menara semata-mata. Sekarang rupanya banyak tempat attraction menarik selain daripada MKL itu sendiri. Antaranya ada Rumah…

KL Staycation Rumah Cik Su – Part 1

Sempena public holiday CNY yang panjang kita semua sudah merancang untuk jalan-jalan bercuti ke KL sambil melawat Cik Su sekeluarga di samping family gathering di sana. Tokmi, tok abah dan family Cik Sa pun ada. Semalam 29.1.22 kita sampai rumah Cik Su dari Penang. Perjalanan kita jadi delay sebab tersangkut dengan 'jam' selama lebih kurang…

Short Getaway To Cameron Highland 5-6.9.2020

Lama jugak kita sekeluarga tak keluar makan angin sejak PKP. Walaupun ada balik kampung ke Tanah Merah dan Tapah, tapi feel makan angin ni tak sama kan? Untuk menghilangkan kebosanan kita semua, abah dan mama decide nak bawak anak-anak semua berehat sekejap nun di atas gunung Brinchang sana, di Cameron Highland pada 5-6.9.2020. Jadilah, menghilangkan…

Cuti cuti di Gambang-Kuantan

Cuti persekolahan 2019 telah 2 minggu bermula namun kami masih belum kemana-mana. Bukan tiada perancangan, ada. Telah dirancang sejak pertengahan tahun lagi. Kami ingin ke sebelah pantai timur pula membawa anak-anak makan angin. Destinasi yang kami pilih kali ini ialah Bukit Gambang Resort City. Di situ ada 2 tempat menarik, water park dan safari park.…

Percutian Ke Masa Silam

Cuti panjang bersempena sambungan 2 hari cuti umum baru-baru ini, kami memilih Melaka sebagai destinasi kami sekeluarga yang seterusnya untuk kami berlibur. Percutian pendek ini telah kami rancangkan sejak awal tahun lagi. Hotel perlu ditempah lebih awal kerana umum memang sedia maklum, Melaka sememangnya hot spot percutian di Malaysia. Trip kali ini kami pilih 8-10.9.18.…

Bandung Vacay 23.3.2018-26.3.2018

Pada lewat bulan Mac yang lalu, kami sekeluarga telah berkesempatan untuk bercuti ke Bandung, Indonesia (23-26 Mac 2018). Sudah tentulah anak-anak yang paling teruja! Cuma kami sebagai ibubapa sedikit sibuk dengan persediaan mental & fizikal membawa anak-anak kecil pergi bercuti di luar negara, tambahan pula Haikal masih berusia 5 bulan pada ketika itu. Hanya berdoa…

Cuti-cuti balik kampung!

Hi frens! Now is school holiday week. My family and I went to Tanah Merah (my hubby's place) for our balik kampung holiday.. Actually this holiday is not a plan one... initially I had to take leave on 12th and 13th because my lil Safiyya babysitter wants to take leave, so I hv to babysit…