My 3rd Breastfeeding Journey – Part 1

Haikal is already reaches 10 month old and he has been on breastfeeding until now, Alhamdulillah. It had been a tough journey, but it was great because to breasfeed all my children is my passion. To me, it is one of ibadah and it is like the child's right to have his/her milk but I…

Dzairil Haikal

Sudah 10 bulan usia Haikal sekarang. Baru inilah mama Haikal sempat nak masuk entry di blog mama ni. Ini juga 1st entry mama untuk tahun 2018 ini. Ye, mama dah lahirkan Haikal pada 22.10.2017 yang lalu. Haikal lahir pada jam 3.24pm di KPJ Penang Hospital, spontaneous vaginal delivery, Alhamdulillah, 2.97kg. Hari pertama melihat dunia Kak…

Hari Bakat & Anugerah

Salam & good day everyone!  It's been a long time since I posted stories in here. Suddenly rasa rindu pulak! Hehe.  Last week (29th October 2016) Safiyya's kindy was having their Hari Bakat & Anugerah. It was like their congregation/graduation day. Safiyya had been practicing for the event for past one month!  We arrived early…

Kipi nanti dah besar nak jadi apa…?

Suatu hari di hujung minggu ketika mama bersama abang dan adik (abah takde di rumah, ada job photography)... "kipi, kipi... besar nanti kipi nak jadi apa..?" mama bertanya... "Kipi nak jadi doktor!" jawab Kipi.. (uishhhh... anak aku nak jadi doktor?? Alhamdulillah...heheh) "nape kipi nak jadi doktor?" mama tanya lagi.. "Kipi nak cucuk org!" jawab kipi…

Homemade cooking

Safiyya dah 9 bulan dan safiyya suka makan! Sejak safiyya mula dgn weaning diet lagi dia sudah dibiasakan dgn masakan mamanya.. 🙂 yup, i prefer to give my children fresh homemade cooking. Memang kadangkala letih juga nak prepare makanan Safiyya setiap hari utk bawa bekal ke rumah babysitter, tapi ia memberikan kepuasan! Justeru itu, gadget-gadget…