Along Cycle Dengan Abah

Lama dah mama tunggu moment ni. Berjaya juga slow-slow psycho along untuk cuba-cuba cycle dan psycho abah bawak along ride. Akhirnya hari ni (23.10.22) along gi ride dengan abah. Lagipun roadbike mama tu dah berabuk dah lama tak bawak (sebab mama macam seriau sikit bawak RB di jalanraya, plus mama dah suka danceworkout). Kesian abah…

Encourage Anak-Anak Suka Bersukan

8.10.22 yang lepas adalah Hari Sukan Negara, disambut di seluruh Malaysia. Pejabat Belia dan Sukan di tempat kita tak ketinggalan mengadakan event sempena sambutan HSN. BIla mama dapat tau event ni, mama ajak abah, abah terus kata ok nak bawak anak-anak semua. Memang mama abah encourage anak-anak supaya aktif bersukan. Tak kira apa jenis sport…

Photoshoot Aidilfitri 2022

Selepas pulang beraya dari kampung, mama ajak abah ke Kampung Agong di Penaga untuk photoshoot raya keluarga kita. Sebab tahun ni raya yang istimewa, kita photohoot extra special sikit tahun ni.. 🥰 Kena pulak dengan tema klasik kita, Kampung Agong memang kena dengan suasana sangatlah! Tapi mama bagi credit la kepada abah sebab bersusah payah…

Haikal 1st Day At Kindy

Setelah sekian lama mama menanti masa yang sesuai nak hantar Haikal ke kindy/playschool, akhirnya pada 10.2.22 yang lepas Haikal dah menjejak langkah pertama ke satu fasa kehidupan Haikal yang berikutnya. Haikal lewat sikit masuk ke playschool berbanding Along dan Kak Ya apalagi kalau tak disebabkan pandemik C-19... 😣 Mama abah pilih Ilmi Orchard Montessari sebagai…

PROKIDS 2020

Hari ni Along dan Kak Ya berkesempatan menyertai PROKIDS (Program Kembara Intelek dan Sahsiah) di bawah kelolaan Ustaz Ebit Lew yang telah tiba di Penang untuk jelajahnya. Along pernah join program ni pada tahun 2019 tapi masa tu Kak Ya tak cukup kategori umur untuk join. Kali ni kak Ya boleh join dah 😉 Mama…

New BOBA ssc and forward facing babycarrier

2 weeks ago, i received my new SSC from Boba! Highly recommended to all parents who are in to babywearing. Satisfaction guaranteed! I have been wearing it for 2 weeks already.. Talking about babywearing and baby carriers, recently my sister ask me regarding carrying your baby by facing forward, is it recommended or not.  So…

Mak, selamat hari ibu!!

Mak.. Ibu... Teman... Mak la segala2nya...Selamat hari ibu.. Sesungguhnya kasih sayang anakmu ini masih tidak dapat digambarkan dengan hanya ucapan Selamat Hari Ibu. Perit jerih kita sekeluarga lalui, menghadapi pelbagai susah senang, liku dan ranjau hidup kita sedari ima dari kecil lagi... Ima kagum dengan ketabahan mak... Ima akan terus memberi kekuatan, kasih sayang yang…