Geng bas sekolah ke Melaka

Trip kali ni merupakan rombongan sekolah kali kedua yang mama dan abah benarkan kak Ya join. Rombongan kedua yang destinasinya jauh. Dulu Kak Ya pergi ke Alor Setar. Kali ini ke Melaka selama 3 hari 2 malam (17.6.2022-19.6.2022). Mula-mula mama agak reluctant nak benarkan, tapi abah macam ok je bagi kak Ya pergi. Oklah tu.…

Happy Sweet 11th Our Dearest Kak Ya!

Cepatnya masa berlalu. Tahun demi tahun, this sweet little girl is growing to be a young princess now.. and soon will be a beautiful and bright young lady...insyaAllah...amin YRA. Malam tadi abah dan mama buat early surprise small birthday celebration untuk kak Ya. Hope you love it. Abah, mama, along, Haikal dan semua ahli keluarga…

Special Surprise and Treat On Mama’s Birthday

Hari ini (4.6.2022) hari yang special buat mama. Hari lahir mama yang ke 42. Alhamdulillah, Allah masih memanjangkan usia mama setahun lagi dan menjalani hidup dengan keluarga mama yang mama kasihi, diberi kesihatan yang baik dan rezeki yang Allah kurniakan sepanjang usia mama. Harapan mama agar anak-anak mama terus mendoakan kebahagiaan hidup mama dan abah...insyaAllah.…

Photoshoot Aidilfitri 2022

Selepas pulang beraya dari kampung, mama ajak abah ke Kampung Agong di Penaga untuk photoshoot raya keluarga kita. Sebab tahun ni raya yang istimewa, kita photohoot extra special sikit tahun ni.. 🥰 Kena pulak dengan tema klasik kita, Kampung Agong memang kena dengan suasana sangatlah! Tapi mama bagi credit la kepada abah sebab bersusah payah…

Aidilfitri 2022

Lama betul tak bersiaran di blog ni. Biasalah mood datang dan pergi. Ada masa, mood terlebih rajin. Ada masa tu, malas betul nak menulis. Ni geledah balik galeri gambar dalam handphone, recall balik cerita mana yang backdated. Sayang kalau tak diabadikan dalam blog ni untuk kenangan anak-anak. Aidilfitri 2022 adalah antara aidilfitri yang sangat bermakna…

Capati Corner, Tapah

Masa balik kampung rumah tok dan uci baru-baru ni, kita sekeluarga sempat menyelit masa breakfast di 1 spot viral di Tapah, Restoran Capati Corner. Ini memang favourite spot tok dan uci jugak bila boring tak tau nak makan apa. Restoran ni bukan jual capati saje, tapi menu-menu lain pun ada seperti nasi, ayam kampung dan…

Suasana Desa di Refarm, Kampar

Pada Sabtu lepas (26.3.22), kita semua dapat balik kampung memandangkan abah join trip pendakian Gunung Kinabalu dengan kawan-kawannya. Lama jugak kita semua tak balik Tapah. Ramadhan pun nak menjelma, elok jugak kita balik jenguk tok dan uci kan..Untuk mengisi masa dan aktiviti sepanjang di sana, mama booked 1 hari stay di Refarm, Kampar. Lama jugak…

Slowly But Surely

Dah hampir 2 bulan Haikal dah jadi student IOM, walaupun kalau ditolak tempoh kuarantin kontak rapat, positive covid dan cuti jalan jalan KL, Haikal attend school kurang lebih sebulan je... Tapi lately Haikal dah semakin ok pergi sekolah. Tapi pagi-pagi masa mama hantar dan serah Haikal pada cikgu, Haikal masih nangis sebak... 😅 Dalam kereta…

Ikut Jejak Along

Hari ini (8.3.22) kak Ya due for her appointment for her 1st dose of C19 vaccination. Banyak kali sebenarnya mama cancel dan reappointment date kak Ya sebab tarikh vaccination jatuh semasa kak Ya jadi close contact mama dan semasa kak Ya dah positive C19. So hari ini akhirnya tiba sudah harinya. Mama dan abah tak…