Welcoming 40 With T’neeq

Alhamdulillah 4 June yang lepas dipanjangkan usia oleh Allah swt, daku mencecah umur 4o, usia yang melambangkan kematangan dan kedewasaan dan juga mencecah aging... haha. Takpelah tu, janji hati muda dan ceria. Age is not a matter to me, but health is. Agree kan? Alhamdulillah, keluarga kecilku meraikan hari kelahiranku. Tahun ni lain macam sikit…

Lumivie Review

Sudah masuk bulan ke-4 penggunaan set Lumivie Mary Kay. So far, tahap kerajinan mengamalkan rutin harian siang malam penjagaan muka tu ok lagi walaupun kadang-kadang mood malas menjelma jugak, haha! Mesti korang nak tengok gambar terkini kan? Ok, saya letakkan gambar pre post. Gambar without any filter. Saya nampak ada perbezaan dari kecerahan kulit, nampak…

Coveid 2020

Lama jugak tak bersiaran ye. Malaysia diarah PKP (Perintah Kawalan Pergerakan), blog ni pun PKP juga.. Haha. PKP? Apa PKP ni? PKP ni satu arahan kawalan pergerakan, mengarahkan kita mengawal batas pergerakan keluar rumah untuk putuskan rangkaian jangkitan COVID-19. Kita semua dah stay at home almost 3 bulan dah since 18.3.20. Anak-anak semua dah tak…

PROKIDS 2020

Hari ni Along dan Kak Ya berkesempatan menyertai PROKIDS (Program Kembara Intelek dan Sahsiah) di bawah kelolaan Ustaz Ebit Lew yang telah tiba di Penang untuk jelajahnya. Along pernah join program ni pada tahun 2019 tapi masa tu Kak Ya tak cukup kategori umur untuk join. Kali ni kak Ya boleh join dah 😉 Mama…

Pengalaman Bersama Lumivie siri 2

Ok, hari ni saya nak tulis entry tentang update penggunaan saya bersama Lumivie MK. Alhamdulillah, saya masih rajin dan konsisten..haha! So far, tiada masalah kerengsaan kulit yang berlaku. Kulit wajah saya adapt dengan baik produk ini. Dah masuk minggu ke-2 mesti korang tak sabar nak tengok perubahan kulit wajah saya. Ni dia... Boleh refer tarikh…

Pengalaman Bersama Lumivie

Lama saya tak menulis tentang kecantikan sejak perkongsian cerita menggunakan produk Herskin dulu. Herskin pun dah lama tidak dikeluarkan lagi di pasaran. Too bad..produknya bagus. Sejak Herskin tidak lagi di pasarkan, saya tercari-cari produk yang sesuai. Pernah suatu ketika saya terjebak dengan penggunaan produk timbang kilo kerana terpengaruh dengan kesannya, tapi efek kemilauan itu sementara…

Lawatan Tapak Sejarah

16.2.2020 yang lalu kita berkesempatan untuk singgah ke Muzium Arkeologi Lembah Bujang, Merbok Kedah. Kebetulan kita sekeluarga pulang daripada program family day kawan-kawan abah di Motorola. Dari dalam kereta lagi mama mula buka cerita sejarah Lembah Bujang ni. Lepas tengok tapak penggalian bahan-bahan sejarah dan artifak di Lembah Bujang, tergerak nak bawak anak-anak semua tengok…

Mandi Lagi!

Hari ini sempena cuti awam perayaan Krismas kita sekeluarga mengambil kesempatan untuk bermandi-manda lagi. Kali ini kita tak pergi jauh, hanya di dalam Pulau Pinang, kita ke Setia SPICE Aquatic Center di Bayan Lepas. Tempat ni memang selesa. Kebetulan semasa kita datang tadi, orang yang datang tak ramai jadi nak mandi pun seronok. Kemudahan awam…

Demam Ejen Ali

Sejak filem Ejen Ali 2 mahu ditayangkan di panggung wayang, anak-anak mama dah mula teruja. Bila filem mula ditayangkan, Along dan Kak Ya tak habis-habis tanya mama bila nak belanja mereka tengok filem Ejen Ali. Bila dah tengok filem Ejen Ali, semua tak boleh move on termasuk Haikal! Haha. Along sampai tengok dua kali, yang…

Tahniah Along!

Semalam merupakan hari kegembiraan kita sekeluarga. Keputusan UPKK along keluar semalam. Alhamdulillah,syukur along berjaya peroleh 7A 1B. Mama gembira tak terkata hingga mengalirkan airmata kerana hanya kita berdua yang tau betapa perit jerihnya mama dan along berusaha untuk UPKK ini. Mama teman along belajar siang malam, bantu along memahami subjek kafa di rumah. Marah, bebelan,…