Mandi-manda di Lata Bijih

Sibuk pulak beberapa hari ni sejak balik kampung dari Tanah Merah. Jadi post ni agak lewat untuk dikongsikan. Sebenarnya program mandi-manda kita sekeluarga ni berlaku pada 21.12.2021 yang lepas, cuma mama tak sempat nak mengarang ceritanya. Dah 14 tahun mama kahwin dengan abah, tak pernah pulak abah cerita ada tempat rekreasi air terjun di Tanah…

Lawatan Tapak Sejarah

16.2.2020 yang lalu kita berkesempatan untuk singgah ke Muzium Arkeologi Lembah Bujang, Merbok Kedah. Kebetulan kita sekeluarga pulang daripada program family day kawan-kawan abah di Motorola. Dari dalam kereta lagi mama mula buka cerita sejarah Lembah Bujang ni. Lepas tengok tapak penggalian bahan-bahan sejarah dan artifak di Lembah Bujang, tergerak nak bawak anak-anak semua tengok…

Mandi Lagi!

Hari ini sempena cuti awam perayaan Krismas kita sekeluarga mengambil kesempatan untuk bermandi-manda lagi. Kali ini kita tak pergi jauh, hanya di dalam Pulau Pinang, kita ke Setia SPICE Aquatic Center di Bayan Lepas. Tempat ni memang selesa. Kebetulan semasa kita datang tadi, orang yang datang tak ramai jadi nak mandi pun seronok. Kemudahan awam…

A Picnic By The Beach

An enjoyable Sunday indeed... My hubs and I were planning to bring the kids for a picnic by the beach a few days ago. With my parents in the house during the weekend , it would be more happening and fun! My hubs suggested Teluk Bayu Beach for our day trip for the weekend... He…

Made in Penang Interactive Museum

Last weekend was super fun for the kids (especially for Kifli..). After about 2 sick weeks, we planned to bring the kids for some fun outdoor activities away from home.. And I think this place is the right place for us! I found out about this place through instagram. The ticket price for adult (Malaysian)…

Riang ria main air!!!

Cuaca petang Sabtu yang lepas sangat panas terik. Walaupun panas terik, tak menghalang kami berlima untuk ke Sungai Petani menuju ke The Carnival Water Theme Park. Kifli dari awal perjalanan lagi sudah teruja lebih-lebih lagi Ayah Ngoh kesayangan datang menziarah dari Kuala Lumpur. Safiyya seperti biasa, tetap setia di dakapan mama sehingga terlena di sepanjang…