Haikal, IOM Warrior

15.10.22 yang lepas, kindy Haikal organize Sports Day. Kali ni kindy buat lebih grand sebab dah hampir 3 tahun tak buat disebabkan pandemic. Lama jugak kita tak pergi sports day tadika. Last mama abah attend adalah masa Kak Ya tadika dulu...6 tahun yang lalu 😜 Excited jugak nak tengok Haikal, sebab Haikal kata nak bersilat.…

Geng bas sekolah ke Melaka

Trip kali ni merupakan rombongan sekolah kali kedua yang mama dan abah benarkan kak Ya join. Rombongan kedua yang destinasinya jauh. Dulu Kak Ya pergi ke Alor Setar. Kali ini ke Melaka selama 3 hari 2 malam (17.6.2022-19.6.2022). Mula-mula mama agak reluctant nak benarkan, tapi abah macam ok je bagi kak Ya pergi. Oklah tu.…

Ikut Jejak Along

Hari ini (8.3.22) kak Ya due for her appointment for her 1st dose of C19 vaccination. Banyak kali sebenarnya mama cancel dan reappointment date kak Ya sebab tarikh vaccination jatuh semasa kak Ya jadi close contact mama dan semasa kak Ya dah positive C19. So hari ini akhirnya tiba sudah harinya. Mama dan abah tak…

Bukit Limau Climbers

Pagi semalam kita berlima pergi mendaki Bukit Limau! Lama betul tak kesana sejak PKP dan tutup border negeri. Bukit Limau ni dekat je dengan rumah kita, di area Bandar Baharu, cuma bukit ni duduk dalam negeri Kedah. Kita sampai dalam pukul 9.15 pagi. Tak ramai nampaknya orang yang datang waktu ni. Adalah nampak 3 biji…

Aktiviti Keluarkan Peluh

Sejak PKP, lama kita sekeluarga tak keluar beriadah mengeluarkan peluh waktu petang-petang hujung minggu. Seminggu ni Haikal kerap pulak request mintak pergi taman permainan/padang nak main bola atau gelongsor. Tambah pulak dia asyik tengok mama pakai kasut sukan workout dalam rumah, beria dia nak pakai kasut sukan dia. Petang tadi sempatlah kita luangkan masa kejap…

Demam Ejen Ali

Sejak filem Ejen Ali 2 mahu ditayangkan di panggung wayang, anak-anak mama dah mula teruja. Bila filem mula ditayangkan, Along dan Kak Ya tak habis-habis tanya mama bila nak belanja mereka tengok filem Ejen Ali. Bila dah tengok filem Ejen Ali, semua tak boleh move on termasuk Haikal! Haha. Along sampai tengok dua kali, yang…