Happy Sweet 11th Our Dearest Kak Ya!

Cepatnya masa berlalu. Tahun demi tahun, this sweet little girl is growing to be a young princess now.. and soon will be a beautiful and bright young lady...insyaAllah...amin YRA. Malam tadi abah dan mama buat early surprise small birthday celebration untuk kak Ya. Hope you love it. Abah, mama, along, Haikal dan semua ahli keluarga…

Slowly But Surely

Dah hampir 2 bulan Haikal dah jadi student IOM, walaupun kalau ditolak tempoh kuarantin kontak rapat, positive covid dan cuti jalan jalan KL, Haikal attend school kurang lebih sebulan je... Tapi lately Haikal dah semakin ok pergi sekolah. Tapi pagi-pagi masa mama hantar dan serah Haikal pada cikgu, Haikal masih nangis sebak... 😅 Dalam kereta…

Dzairil Haikal

Sudah 10 bulan usia Haikal sekarang. Baru inilah mama Haikal sempat nak masuk entry di blog mama ni. Ini juga 1st entry mama untuk tahun 2018 ini. Ye, mama dah lahirkan Haikal pada 22.10.2017 yang lalu. Haikal lahir pada jam 3.24pm di KPJ Penang Hospital, spontaneous vaginal delivery, Alhamdulillah, 2.97kg. Hari pertama melihat dunia Kak…

New look!

I wanna give my anak dara a new look.. I was thinking about it while combing her hair yesterday morning.  Now, with a professional touch! Haha.. All this while her hair was only been cut by her dad.. Her hair now dah tunggang langgang, not well trimmed.. Especially at the back... Sigh... I have no…

Safiyya.. How time flies..

I was flipping through the old pictures and I found this! How time flies.. She was just a lil baby.. She grows.. She crawled.. She climbed.. She walked.. She ran.. She played.. Oh my... But the amount of her hair is still the same.. 😀 She's a big girl now.. And more like a lil…

Kipi nanti dah besar nak jadi apa…?

Suatu hari di hujung minggu ketika mama bersama abang dan adik (abah takde di rumah, ada job photography)... "kipi, kipi... besar nanti kipi nak jadi apa..?" mama bertanya... "Kipi nak jadi doktor!" jawab Kipi.. (uishhhh... anak aku nak jadi doktor?? Alhamdulillah...heheh) "nape kipi nak jadi doktor?" mama tanya lagi.. "Kipi nak cucuk org!" jawab kipi…