Capati Corner, Tapah

Masa balik kampung rumah tok dan uci baru-baru ni, kita sekeluarga sempat menyelit masa breakfast di 1 spot viral di Tapah, Restoran Capati Corner. Ini memang favourite spot tok dan uci jugak bila boring tak tau nak makan apa. Restoran ni bukan jual capati saje, tapi menu-menu lain pun ada seperti nasi, ayam kampung dan…

Suasana Desa di Refarm, Kampar

Pada Sabtu lepas (26.3.22), kita semua dapat balik kampung memandangkan abah join trip pendakian Gunung Kinabalu dengan kawan-kawannya. Lama jugak kita semua tak balik Tapah. Ramadhan pun nak menjelma, elok jugak kita balik jenguk tok dan uci kan..Untuk mengisi masa dan aktiviti sepanjang di sana, mama booked 1 hari stay di Refarm, Kampar. Lama jugak…

Slowly But Surely

Dah hampir 2 bulan Haikal dah jadi student IOM, walaupun kalau ditolak tempoh kuarantin kontak rapat, positive covid dan cuti jalan jalan KL, Haikal attend school kurang lebih sebulan je... Tapi lately Haikal dah semakin ok pergi sekolah. Tapi pagi-pagi masa mama hantar dan serah Haikal pada cikgu, Haikal masih nangis sebak... 😅 Dalam kereta…

Ikut Jejak Along

Hari ini (8.3.22) kak Ya due for her appointment for her 1st dose of C19 vaccination. Banyak kali sebenarnya mama cancel dan reappointment date kak Ya sebab tarikh vaccination jatuh semasa kak Ya jadi close contact mama dan semasa kak Ya dah positive C19. So hari ini akhirnya tiba sudah harinya. Mama dan abah tak…

Ubat Habis Kuarantin

Hari ni (5.3.22) Alhamdulillah kita semua dah bebas dari tempoh kuarantin C19. Mama memang dah niat dalam hati sejak mama yang pertama dijangkiti C19 tempohari, mama nak repay dan bagi penghargaan dan appreciation kepada abah dan anak-anak mama sebab jaga dan bantu mama semasa mama jalani tempoh kuarantin. Juga penghargaan dan tanda terima kasih kepada…

Akhirnya Tewas Juga

Tanggal 21.2.22 merupakan titik sejarah dalam hidup mama. Mama tewas juga dengan C19. Hari ini mama telah menjadi sebahagian daripada angka kes harian C19. Post ini mama jadikan catatan diari mama sepanjang mama menjadi pesakit C19.Semuanya bermula dengan semakin banyak staf mama di ofis yang menjadi mangsa C19. Kes menjadi semakin banyak sejak minggu lepas…

Haikal 1st Day At Kindy

Setelah sekian lama mama menanti masa yang sesuai nak hantar Haikal ke kindy/playschool, akhirnya pada 10.2.22 yang lepas Haikal dah menjejak langkah pertama ke satu fasa kehidupan Haikal yang berikutnya. Haikal lewat sikit masuk ke playschool berbanding Along dan Kak Ya apalagi kalau tak disebabkan pandemik C-19... 😣 Mama abah pilih Ilmi Orchard Montessari sebagai…

Pekena Nasi Goreng Ketam

Fuhhh... lama betul kita tak pegi pekena nasi goreng ketam kedai Pak Su ni! Sampai Kak Ya lupa kedai ni kat mana. Last gi makan kedai ni masa Cik Su, Ayah Su datang Penang dulu kot, lebih kurang tahun 2015/2016.. ingat-ingat lupa dah 😕 Ini gambar masa kita pergi makan dengan family Cik Su Sebenarnya…

KL Staycation Rumah Cik Su – Part 2

Lokasi lawatan kita di hari ke-2 staycation kita (31.1.22) ialah bertumpu di Menara Kuala Lumpur (MKL). 28 tahun yang lalu ( umur mama 14 tahun), masa mama melawat Menara KL ni takde attraction lain di sekitar MKL ni, hanya menara semata-mata. Sekarang rupanya banyak tempat attraction menarik selain daripada MKL itu sendiri. Antaranya ada Rumah…

KL Staycation Rumah Cik Su – Part 1

Sempena public holiday CNY yang panjang kita semua sudah merancang untuk jalan-jalan bercuti ke KL sambil melawat Cik Su sekeluarga di samping family gathering di sana. Tokmi, tok abah dan family Cik Sa pun ada. Semalam 29.1.22 kita sampai rumah Cik Su dari Penang. Perjalanan kita jadi delay sebab tersangkut dengan 'jam' selama lebih kurang…