Haikal Turns 5!!

Wahhh, 22.10.22 yang lepas Haikal dah genap 5 tahun! Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru beberapa tahun je mama lahirkan Haikal. Alhamdulillah, syukur mama dan abah panjatkan kepada Allah kerana sepanjang Haikal membesar hingga ke usia 5 ini, Allah banyak permudahkan urusan mama abah membesarkan Haikal. Sedari kecil, Haikal seorang anak yang tak banyak ragamnya.…

Kak Ya Hadir Bengkel Kepimpinan Pengawas

Masuk tahun 2022 ni, dah 3 tahun kak Ya menjadi pengawas di SAR Nurul Falah. Tahun ni naik pangkat sikit, jadi penolong ketua pengawas 😍 22.10.2022 yang lepas kak Ya attend Bengkel Kepimpinan Pengawas untuk sesi 2022/2023. Semoga bengkel ni dapat menanam semangat kepimpinan dalam jiwa dan bina sahsiah yang lebih baik. Terima kasih ustazah…

Along Cycle Dengan Abah

Lama dah mama tunggu moment ni. Berjaya juga slow-slow psycho along untuk cuba-cuba cycle dan psycho abah bawak along ride. Akhirnya hari ni (23.10.22) along gi ride dengan abah. Lagipun roadbike mama tu dah berabuk dah lama tak bawak (sebab mama macam seriau sikit bawak RB di jalanraya, plus mama dah suka danceworkout). Kesian abah…

Mama’s First Aerobic Competition

Anak-anak mama semua tahu kan mama memang suka dan memang rutin buat home workout. Dah hampir setahun mama actively buat dance workout mainly guna intructor dalam youtube je. Alhamdullillah, memang this type of exercise suits me. Bila dah consistent dan dah biasa follow routine dancerobic, mama beranikan diri join aerobathon 1 hour challenge masa program…

Encourage Anak-Anak Suka Bersukan

8.10.22 yang lepas adalah Hari Sukan Negara, disambut di seluruh Malaysia. Pejabat Belia dan Sukan di tempat kita tak ketinggalan mengadakan event sempena sambutan HSN. BIla mama dapat tau event ni, mama ajak abah, abah terus kata ok nak bawak anak-anak semua. Memang mama abah encourage anak-anak supaya aktif bersukan. Tak kira apa jenis sport…

Haikal, IOM Warrior

15.10.22 yang lepas, kindy Haikal organize Sports Day. Kali ni kindy buat lebih grand sebab dah hampir 3 tahun tak buat disebabkan pandemic. Lama jugak kita tak pergi sports day tadika. Last mama abah attend adalah masa Kak Ya tadika dulu...6 tahun yang lalu 😜 Excited jugak nak tengok Haikal, sebab Haikal kata nak bersilat.…

Haikal’s New Interest (or passion?)

Semuanya bermula selepas kita semua bawa Haikal tonton movie TopGun:Maverick di wayang. Tak expect pun Haikal akan suka movie ni sebab kebiasaannya Haikal hanya layan movie di wayang 'gitu-gitu' aje. Tapi bila dah halfway movie tu, nampak dia semakin enjoy movie tu, siap feeling2 bawak jet guna botol mineral tepi kerusi kononnya gear jet 🤣…

Geng bas sekolah ke Melaka

Trip kali ni merupakan rombongan sekolah kali kedua yang mama dan abah benarkan kak Ya join. Rombongan kedua yang destinasinya jauh. Dulu Kak Ya pergi ke Alor Setar. Kali ini ke Melaka selama 3 hari 2 malam (17.6.2022-19.6.2022). Mula-mula mama agak reluctant nak benarkan, tapi abah macam ok je bagi kak Ya pergi. Oklah tu.…

Happy Sweet 11th Our Dearest Kak Ya!

Cepatnya masa berlalu. Tahun demi tahun, this sweet little girl is growing to be a young princess now.. and soon will be a beautiful and bright young lady...insyaAllah...amin YRA. Malam tadi abah dan mama buat early surprise small birthday celebration untuk kak Ya. Hope you love it. Abah, mama, along, Haikal dan semua ahli keluarga…