Jom Run!

Pada 30.11.19 yang lepas julung-julung kalinya kami sekeluarga menyertai satu event FunWalk di Bayan Lepas, Penang. Ini semua gara-gara En Suami yang meracun! 😆 Sebelum ni pun saya memang meminati aktiviti fizikal macam ni, tapi kekangan masa nak melakukan latihan tu menyebabkan frekuensi latihan tu kurang...hehe. Mungkin bila Haikal dah besar sikit,senang sikit nak bersenam…

Cuti cuti di Gambang-Kuantan

Cuti persekolahan 2019 telah 2 minggu bermula namun kami masih belum kemana-mana. Bukan tiada perancangan, ada. Telah dirancang sejak pertengahan tahun lagi. Kami ingin ke sebelah pantai timur pula membawa anak-anak makan angin. Destinasi yang kami pilih kali ini ialah Bukit Gambang Resort City. Di situ ada 2 tempat menarik, water park dan safari park.…

Percutian Ke Masa Silam

Cuti panjang bersempena sambungan 2 hari cuti umum baru-baru ini, kami memilih Melaka sebagai destinasi kami sekeluarga yang seterusnya untuk kami berlibur. Percutian pendek ini telah kami rancangkan sejak awal tahun lagi. Hotel perlu ditempah lebih awal kerana umum memang sedia maklum, Melaka sememangnya hot spot percutian di Malaysia. Trip kali ini kami pilih 8-10.9.18.…

Happy National Day, Malaysian!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-61 untuk tanahair kita yang tercinta ini! Beberapa hari lepas aku berkesempatan menonton video ini. Aku akui, hati ini tersentuh dengan mesej yang cuba disampaikan di dalam video ini. Memori semasa zaman persekolahan menerpa di ingatan. Terasa baru sahaja meninggalkan zaman itu, tetapi bila dihitung semula, sudah 21 tahun meninggalkan…

My 3rd Breastfeeding Journey – Part 1

Haikal is already reaches 10 month old and he has been on breastfeeding until now, Alhamdulillah. It had been a tough journey, but it was great because to breasfeed all my children is my passion. To me, it is one of ibadah and it is like the child's right to have his/her milk but I…

Bandung Vacay

Pada lewat bulan Mac yang lalu, kami sekeluarga telah berkesempatan untuk bercuti ke Bandung, Indonesia (23-26 Mac 2018). Sudah tentulah anak-anak yang paling teruja! Cuma kami sebagai ibubapa sedikit sibuk dengan persediaan mental & fizikal membawa anak-anak kecil pergi bercuti di luar negara, tambahan pula Haikal masih berusia 5 bulan pada ketika itu. Hanya berdoa…

Dzairil Haikal

Sudah 10 bulan usia Haikal sekarang. Baru inilah mama Haikal sempat nak masuk entry di blog mama ni. Ini juga 1st entry mama untuk tahun 2018 ini. Ye, mama dah lahirkan Haikal pada 22.10.2017 yang lalu. Haikal lahir pada jam 3.24pm di KPJ Penang Hospital, spontaneous vaginal delivery, Alhamdulillah, 2.97kg. Hari pertama melihat dunia Kak…

After 10 years!

       Our last meet up was during my WEDDING DAY! 18th February 2007. And after 10 years we finally met up again last night. This friend of mine, whom I call bucuk or itik or Aida. . Knowing her since my matrix days in Kolej MARA Kulim. My bestfriend during Uni days and till…

Hari Bakat & Anugerah

Salam & good day everyone!  It's been a long time since I posted stories in here. Suddenly rasa rindu pulak! Hehe.  Last week (29th October 2016) Safiyya's kindy was having their Hari Bakat & Anugerah. It was like their congregation/graduation day. Safiyya had been practicing for the event for past one month!  We arrived early…