Special Surprise and Treat On Mama’s Birthday

Hari ini (4.6.2022) hari yang special buat mama. Hari lahir mama yang ke 42. Alhamdulillah, Allah masih memanjangkan usia mama setahun lagi dan menjalani hidup dengan keluarga mama yang mama kasihi, diberi kesihatan yang baik dan rezeki yang Allah kurniakan sepanjang usia mama. Harapan mama agar anak-anak mama terus mendoakan kebahagiaan hidup mama dan abah...insyaAllah.…

Photoshoot Aidilfitri 2022

Selepas pulang beraya dari kampung, mama ajak abah ke Kampung Agong di Penaga untuk photoshoot raya keluarga kita. Sebab tahun ni raya yang istimewa, kita photohoot extra special sikit tahun ni.. 🥰 Kena pulak dengan tema klasik kita, Kampung Agong memang kena dengan suasana sangatlah! Tapi mama bagi credit la kepada abah sebab bersusah payah…

Aidilfitri 2022

Lama betul tak bersiaran di blog ni. Biasalah mood datang dan pergi. Ada masa, mood terlebih rajin. Ada masa tu, malas betul nak menulis. Ni geledah balik galeri gambar dalam handphone, recall balik cerita mana yang backdated. Sayang kalau tak diabadikan dalam blog ni untuk kenangan anak-anak. Aidilfitri 2022 adalah antara aidilfitri yang sangat bermakna…

Capati Corner, Tapah

Masa balik kampung rumah tok dan uci baru-baru ni, kita sekeluarga sempat menyelit masa breakfast di 1 spot viral di Tapah, Restoran Capati Corner. Ini memang favourite spot tok dan uci jugak bila boring tak tau nak makan apa. Restoran ni bukan jual capati saje, tapi menu-menu lain pun ada seperti nasi, ayam kampung dan…

Suasana Desa di Refarm, Kampar

Pada Sabtu lepas (26.3.22), kita semua dapat balik kampung memandangkan abah join trip pendakian Gunung Kinabalu dengan kawan-kawannya. Lama jugak kita semua tak balik Tapah. Ramadhan pun nak menjelma, elok jugak kita balik jenguk tok dan uci kan..Untuk mengisi masa dan aktiviti sepanjang di sana, mama booked 1 hari stay di Refarm, Kampar. Lama jugak…

Slowly But Surely

Dah hampir 2 bulan Haikal dah jadi student IOM, walaupun kalau ditolak tempoh kuarantin kontak rapat, positive covid dan cuti jalan jalan KL, Haikal attend school kurang lebih sebulan je... Tapi lately Haikal dah semakin ok pergi sekolah. Tapi pagi-pagi masa mama hantar dan serah Haikal pada cikgu, Haikal masih nangis sebak... 😅 Dalam kereta…

Ikut Jejak Along

Hari ini (8.3.22) kak Ya due for her appointment for her 1st dose of C19 vaccination. Banyak kali sebenarnya mama cancel dan reappointment date kak Ya sebab tarikh vaccination jatuh semasa kak Ya jadi close contact mama dan semasa kak Ya dah positive C19. So hari ini akhirnya tiba sudah harinya. Mama dan abah tak…

Ubat Habis Kuarantin

Hari ni (5.3.22) Alhamdulillah kita semua dah bebas dari tempoh kuarantin C19. Mama memang dah niat dalam hati sejak mama yang pertama dijangkiti C19 tempohari, mama nak repay dan bagi penghargaan dan appreciation kepada abah dan anak-anak mama sebab jaga dan bantu mama semasa mama jalani tempoh kuarantin. Juga penghargaan dan tanda terima kasih kepada…

Akhirnya Tewas Juga

Tanggal 21.2.22 merupakan titik sejarah dalam hidup mama. Mama tewas juga dengan C19. Hari ini mama telah menjadi sebahagian daripada angka kes harian C19. Post ini mama jadikan catatan diari mama sepanjang mama menjadi pesakit C19.Semuanya bermula dengan semakin banyak staf mama di ofis yang menjadi mangsa C19. Kes menjadi semakin banyak sejak minggu lepas…

Haikal 1st Day At Kindy

Setelah sekian lama mama menanti masa yang sesuai nak hantar Haikal ke kindy/playschool, akhirnya pada 10.2.22 yang lepas Haikal dah menjejak langkah pertama ke satu fasa kehidupan Haikal yang berikutnya. Haikal lewat sikit masuk ke playschool berbanding Along dan Kak Ya apalagi kalau tak disebabkan pandemik C-19... 😣 Mama abah pilih Ilmi Orchard Montessari sebagai…