Kak Ya Dapat Anugerah

Sepanjang tahun 2021 ni anak-anak banyak habiskan sesi pembelajaran secara maya je, PdPR di rumah, sekolah along, sekolah kak Ya dan sekolah KAFA jugak. Walaupun penuh cabaran juga nak harungi kelas maya ni, dengan mama yang tak sempat nak monitor setiap hari pembelajaran anak-anak mama kerana komitmen tugas referal kes-kes COVID-19, anak-anak mama berjaya jugak…

Mandi-manda di Lata Bijih

Sibuk pulak beberapa hari ni sejak balik kampung dari Tanah Merah. Jadi post ni agak lewat untuk dikongsikan. Sebenarnya program mandi-manda kita sekeluarga ni berlaku pada 21.12.2021 yang lepas, cuma mama tak sempat nak mengarang ceritanya. Dah 14 tahun mama kahwin dengan abah, tak pernah pulak abah cerita ada tempat rekreasi air terjun di Tanah…

Jom Back to Nature – A Visit To Jeram Mengaji

Sejak dua tahun kita di landa wabak COVID-19 ni, banyak juga program percutian keluarga kita tergendala. Kebiasaannya kita sekeluarga akan bercuti 1 atau 2 kali setahun, biasanya mesti stay vacation di mana-mana tempat peranginan. Tahun 2021 memang kita tak kemana-mana memandangkan PKP bermula sejak awal tahun. Sekolah pun hanya beberapa bulan sahaja dan anak-anak mama…

Short Getaway To Cameron Highland 5-6.9.2020

Lama jugak kita sekeluarga tak keluar makan angin sejak PKP. Walaupun ada balik kampung ke Tanah Merah dan Tapah, tapi feel makan angin ni tak sama kan? Untuk menghilangkan kebosanan kita semua, abah dan mama decide nak bawak anak-anak semua berehat sekejap nun di atas gunung Brinchang sana, di Cameron Highland pada 5-6.9.2020. Jadilah, menghilangkan…

Welcoming 40 With T’neeq

Alhamdulillah 4 June yang lepas dipanjangkan usia oleh Allah swt, daku mencecah umur 4o, usia yang melambangkan kematangan dan kedewasaan dan juga mencecah aging... haha. Takpelah tu, janji hati muda dan ceria. Age is not a matter to me, but health is. Agree kan? Alhamdulillah, keluarga kecilku meraikan hari kelahiranku. Tahun ni lain macam sikit…

Lumivie Review

Sudah masuk bulan ke-4 penggunaan set Lumivie Mary Kay. So far, tahap kerajinan mengamalkan rutin harian siang malam penjagaan muka tu ok lagi walaupun kadang-kadang mood malas menjelma jugak, haha! Mesti korang nak tengok gambar terkini kan? Ok, saya letakkan gambar pre post. Gambar without any filter. Saya nampak ada perbezaan dari kecerahan kulit, nampak…

Coveid 2020

Lama jugak tak bersiaran ye. Malaysia diarah PKP (Perintah Kawalan Pergerakan), blog ni pun PKP juga.. Haha. PKP? Apa PKP ni? PKP ni satu arahan kawalan pergerakan, mengarahkan kita mengawal batas pergerakan keluar rumah untuk putuskan rangkaian jangkitan COVID-19. Kita semua dah stay at home almost 3 bulan dah since 18.3.20. Anak-anak semua dah tak…

PROKIDS 2020

Hari ni Along dan Kak Ya berkesempatan menyertai PROKIDS (Program Kembara Intelek dan Sahsiah) di bawah kelolaan Ustaz Ebit Lew yang telah tiba di Penang untuk jelajahnya. Along pernah join program ni pada tahun 2019 tapi masa tu Kak Ya tak cukup kategori umur untuk join. Kali ni kak Ya boleh join dah 😉 Mama…

Pengalaman Bersama Lumivie siri 2

Ok, hari ni saya nak tulis entry tentang update penggunaan saya bersama Lumivie MK. Alhamdulillah, saya masih rajin dan konsisten..haha! So far, tiada masalah kerengsaan kulit yang berlaku. Kulit wajah saya adapt dengan baik produk ini. Dah masuk minggu ke-2 mesti korang tak sabar nak tengok perubahan kulit wajah saya. Ni dia... Boleh refer tarikh…

Pengalaman Bersama Lumivie

Lama saya tak menulis tentang kecantikan sejak perkongsian cerita menggunakan produk Herskin dulu. Herskin pun dah lama tidak dikeluarkan lagi di pasaran. Too bad..produknya bagus. Sejak Herskin tidak lagi di pasarkan, saya tercari-cari produk yang sesuai. Pernah suatu ketika saya terjebak dengan penggunaan produk timbang kilo kerana terpengaruh dengan kesannya, tapi efek kemilauan itu sementara…