Short Getaway To Cameron Highland 5-6.9.2020

Lama jugak kita sekeluarga tak keluar makan angin sejak PKP. Walaupun ada balik kampung ke Tanah Merah dan Tapah, tapi feel makan angin ni tak sama kan? Untuk menghilangkan kebosanan kita semua, abah dan mama decide nak bawak anak-anak semua berehat sekejap nun di atas gunung Brinchang sana, di Cameron Highland pada 5-6.9.2020. Jadilah, menghilangkan…

Lawatan Tapak Sejarah

16.2.2020 yang lalu kita berkesempatan untuk singgah ke Muzium Arkeologi Lembah Bujang, Merbok Kedah. Kebetulan kita sekeluarga pulang daripada program family day kawan-kawan abah di Motorola. Dari dalam kereta lagi mama mula buka cerita sejarah Lembah Bujang ni. Lepas tengok tapak penggalian bahan-bahan sejarah dan artifak di Lembah Bujang, tergerak nak bawak anak-anak semua tengok…

Mandi Lagi!

Hari ini sempena cuti awam perayaan Krismas kita sekeluarga mengambil kesempatan untuk bermandi-manda lagi. Kali ini kita tak pergi jauh, hanya di dalam Pulau Pinang, kita ke Setia SPICE Aquatic Center di Bayan Lepas. Tempat ni memang selesa. Kebetulan semasa kita datang tadi, orang yang datang tak ramai jadi nak mandi pun seronok. Kemudahan awam…

Cuti cuti di Gambang-Kuantan

Cuti persekolahan 2019 telah 2 minggu bermula namun kami masih belum kemana-mana. Bukan tiada perancangan, ada. Telah dirancang sejak pertengahan tahun lagi. Kami ingin ke sebelah pantai timur pula membawa anak-anak makan angin. Destinasi yang kami pilih kali ini ialah Bukit Gambang Resort City. Di situ ada 2 tempat menarik, water park dan safari park.…

Percutian Ke Masa Silam

Cuti panjang bersempena sambungan 2 hari cuti umum baru-baru ini, kami memilih Melaka sebagai destinasi kami sekeluarga yang seterusnya untuk kami berlibur. Percutian pendek ini telah kami rancangkan sejak awal tahun lagi. Hotel perlu ditempah lebih awal kerana umum memang sedia maklum, Melaka sememangnya hot spot percutian di Malaysia. Trip kali ini kami pilih 8-10.9.18.…

Bandung Vacay

Pada lewat bulan Mac yang lalu, kami sekeluarga telah berkesempatan untuk bercuti ke Bandung, Indonesia (23-26 Mac 2018). Sudah tentulah anak-anak yang paling teruja! Cuma kami sebagai ibubapa sedikit sibuk dengan persediaan mental & fizikal membawa anak-anak kecil pergi bercuti di luar negara, tambahan pula Haikal masih berusia 5 bulan pada ketika itu. Hanya berdoa…

A Picnic By The Beach

An enjoyable Sunday indeed... My hubs and I were planning to bring the kids for a picnic by the beach a few days ago. With my parents in the house during the weekend , it would be more happening and fun! My hubs suggested Teluk Bayu Beach for our day trip for the weekend... He…

Made in Penang Interactive Museum

Last weekend was super fun for the kids (especially for Kifli..). After about 2 sick weeks, we planned to bring the kids for some fun outdoor activities away from home.. And I think this place is the right place for us! I found out about this place through instagram. The ticket price for adult (Malaysian)…

Sweet weekend like grapes! ;-)

Hi... it's been a few months since I last wrote here... so here I am with some stories to tell! 🙂 Recently my family and I went to Tasik Beris Vineyard to spend our weekend there. It is the largest grapes plantation in M'sia and SEA peeps!! I did'nt know that climate like us can…

Riang ria main air!!!

Cuaca petang Sabtu yang lepas sangat panas terik. Walaupun panas terik, tak menghalang kami berlima untuk ke Sungai Petani menuju ke The Carnival Water Theme Park. Kifli dari awal perjalanan lagi sudah teruja lebih-lebih lagi Ayah Ngoh kesayangan datang menziarah dari Kuala Lumpur. Safiyya seperti biasa, tetap setia di dakapan mama sehingga terlena di sepanjang…