Ketam Lembut Kuala Gula & Birthday Along

3.12.22 yang lepas adalah hari birthday Along. Tapi yang tak bestnya, hari itu (weekend), satu Seberang Perai ada masalah bekalan air terputus. Nak elakkan ketidakselesaan itu, kita sekeluarga pergi menginap di satu homestay di Bagan Serai. Keesokkan harinya, selepas check out, mama abah bawak kita sekeluarga sambil-sambil celebrate birthday Along di JS Muara Restoran Terapung…

Sight Seeing Penang Street Art

Jumaat lepas (9.12.22) Cik Sa sekeluarga datang bercuti ke Pulau Pinang sempena cuti sekolah. Dah alang-alang datang ke sini, Cik Sa sekeluarga datang singgah bermalam di rumah kita. Keesokkannya kita bawak mereka berjalan-jalan di Penang Street Art di Georgetown Tapak Warisan Dunia. Kita ni dah 15 tahun jadi pemastautin Penang, ini pun merupakan kali pertama…

Special Surprise and Treat On Mama’s Birthday

Hari ini (4.6.2022) hari yang special buat mama. Hari lahir mama yang ke 42. Alhamdulillah, Allah masih memanjangkan usia mama setahun lagi dan menjalani hidup dengan keluarga mama yang mama kasihi, diberi kesihatan yang baik dan rezeki yang Allah kurniakan sepanjang usia mama. Harapan mama agar anak-anak mama terus mendoakan kebahagiaan hidup mama dan abah...insyaAllah.…

Capati Corner, Tapah

Masa balik kampung rumah tok dan uci baru-baru ni, kita sekeluarga sempat menyelit masa breakfast di 1 spot viral di Tapah, Restoran Capati Corner. Ini memang favourite spot tok dan uci jugak bila boring tak tau nak makan apa. Restoran ni bukan jual capati saje, tapi menu-menu lain pun ada seperti nasi, ayam kampung dan…

Suasana Desa di Refarm, Kampar

Pada Sabtu lepas (26.3.22), kita semua dapat balik kampung memandangkan abah join trip pendakian Gunung Kinabalu dengan kawan-kawannya. Lama jugak kita semua tak balik Tapah. Ramadhan pun nak menjelma, elok jugak kita balik jenguk tok dan uci kan..Untuk mengisi masa dan aktiviti sepanjang di sana, mama booked 1 hari stay di Refarm, Kampar. Lama jugak…

Ubat Habis Kuarantin

Hari ni (5.3.22) Alhamdulillah kita semua dah bebas dari tempoh kuarantin C19. Mama memang dah niat dalam hati sejak mama yang pertama dijangkiti C19 tempohari, mama nak repay dan bagi penghargaan dan appreciation kepada abah dan anak-anak mama sebab jaga dan bantu mama semasa mama jalani tempoh kuarantin. Juga penghargaan dan tanda terima kasih kepada…

Pekena Nasi Goreng Ketam

Fuhhh... lama betul kita tak pegi pekena nasi goreng ketam kedai Pak Su ni! Sampai Kak Ya lupa kedai ni kat mana. Last gi makan kedai ni masa Cik Su, Ayah Su datang Penang dulu kot, lebih kurang tahun 2015/2016.. ingat-ingat lupa dah 😕 Ini gambar masa kita pergi makan dengan family Cik Su Sebenarnya…

KL Staycation Rumah Cik Su – Part 2

Lokasi lawatan kita di hari ke-2 staycation kita (31.1.22) ialah bertumpu di Menara Kuala Lumpur (MKL). 28 tahun yang lalu ( umur mama 14 tahun), masa mama melawat Menara KL ni takde attraction lain di sekitar MKL ni, hanya menara semata-mata. Sekarang rupanya banyak tempat attraction menarik selain daripada MKL itu sendiri. Antaranya ada Rumah…