Reactivation?

Mesyuarat Teknikal NCD JKNPP Beginilah suasana mesyuarat yang mama biasa attend di peringkat negeri. Kalau di Penang, memang KOMTAR lah tempat meetings. Gambar ni mama ambil semalam. Lama juga tak bermesyuarat setelah 2 tahun program NCD mama terencat disebabkan pandemik covid-19. Semalam kami pegawai NCD daerah meet up semula untuk bincang plan tindakan 2022. Tengok…

I am COVID-19 frontliners

Baru-baru ini mama telah menerima sijil penghargaan daripada Kerajaan Negeri Pulau Pinang di atas khidmat dan sumbangan sebagai frontliners COVID-19. Alhamdulillah, mama di beri kesempatan dan peluang untuk sedikit sebanyak berkhidmat semasa pandemik. Kalau dikira sejak bila mula terlibat di dalam pengurusan COVID-19 ni ialah sejak April 2020 ketika negara kita di ambang gelombang lonjakan…

Coveid 2020

Lama jugak tak bersiaran ye. Malaysia diarah PKP (Perintah Kawalan Pergerakan), blog ni pun PKP juga.. Haha. PKP? Apa PKP ni? PKP ni satu arahan kawalan pergerakan, mengarahkan kita mengawal batas pergerakan keluar rumah untuk putuskan rangkaian jangkitan COVID-19. Kita semua dah stay at home almost 3 bulan dah since 18.3.20. Anak-anak semua dah tak…

After 10 years!

       Our last meet up was during my WEDDING DAY! 18th February 2007. And after 10 years we finally met up again last night. This friend of mine, whom I call bucuk or itik or Aida. . Knowing her since my matrix days in Kolej MARA Kulim. My bestfriend during Uni days and till…

The Gift

Bak kata pepatah melayu... " yang molek itu budi, yang indah itu bahasa" As a doctor like me, seeing patients is a day to day basis and of course a MUST! I have seen, spoken and treated many kinds of patients for the past 9 years of service.. And some of them touched my heart…

transformation…

Hallooooo..... Mmm... lama cordiallymama tak menulis.. for past 1 month back memang bz dgn beberapa projek mega yg dibuat bersama mr hubby.. last 2 months bz kuar masuk furniture showrooms and also showhouses.. (nk curi idea)..hehhe. Finally I decided for simple cottage country style deco for my home... project is still going on, but for…

Hey Ladies!!!

Salam to all of you!! Blogging!! Ok, from now onwards you guys can read my adventures in my life...of course the uncensored one lah... Yg personal2, cannot lorr.. 😉 The life and the journey of me, a daughter, wife, mama and of course a doctor.... 🙂 So, bare with me ok.. So, my first pose…