Fuhhh… lama betul kita tak pegi pekena nasi goreng ketam kedai Pak Su ni! Sampai Kak Ya lupa kedai ni kat mana. Last gi makan kedai ni masa Cik Su, Ayah Su datang Penang dulu kot, lebih kurang tahun 2015/2016.. ingat-ingat lupa dah πŸ˜•

Ini gambar masa kita pergi makan dengan family Cik Su

Sebenarnya kedai ni memang dah lama jadi port makan mama abah. Memori yang paling tak boleh lupa, mama bawak abah berkenalan dengan Tok dan Uci, di kedai ni lah, masa hari Convo mama dulu tahun 2005 🀭

Bila pergi kedai ni, memang favourite kita sekeluarga adalah nasi goreng ketam. Nasi goreng dan ketam masak sambalnya asing. Sedap baq hanggggg! Kuah tu memang sedap dihirup…slurrppp… Menu lain yang biasa kita order sebagai side meal pulak adalah kerang bakar. Tapi malangnya tadi kita gi makan, kerang pulak habis. Menu-menu lain yang ada kat sini ada mee udang, mee ketam.

Kedai ni terletak dekat dengan Kuala Juru, jadi memang femes dengan makanan lautnya.

Haa… ni rupa nasi goreng ketamnya

Last sekali, mesti la ada famili foto kita!!

πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€πŸ¦€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s