Jom Run!

Pada 30.11.19 yang lepas julung-julung kalinya kami sekeluarga menyertai satu event FunWalk di Bayan Lepas, Penang. Ini semua gara-gara En Suami yang meracun! 😆 Sebelum ni pun saya memang meminati aktiviti fizikal macam ni, tapi kekangan masa nak melakukan latihan tu menyebabkan frekuensi latihan tu kurang...hehe. Mungkin bila Haikal dah besar sikit,senang sikit nak bersenam…

Happy National Day, Malaysian!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-61 untuk tanahair kita yang tercinta ini! Beberapa hari lepas aku berkesempatan menonton video ini. Aku akui, hati ini tersentuh dengan mesej yang cuba disampaikan di dalam video ini. Memori semasa zaman persekolahan menerpa di ingatan. Terasa baru sahaja meninggalkan zaman itu, tetapi bila dihitung semula, sudah 21 tahun meninggalkan…

My 3rd Breastfeeding Journey – Part 1

Haikal is already reaches 10 month old and he has been on breastfeeding until now, Alhamdulillah. It had been a tough journey, but it was great because to breasfeed all my children is my passion. To me, it is one of ibadah and it is like the child's right to have his/her milk but I…

The Gift

Bak kata pepatah melayu... " yang molek itu budi, yang indah itu bahasa" As a doctor like me, seeing patients is a day to day basis and of course a MUST! I have seen, spoken and treated many kinds of patients for the past 9 years of service.. And some of them touched my heart…