Welcoming 40 With T’neeq

Alhamdulillah 4 June yang lepas dipanjangkan usia oleh Allah swt, daku mencecah umur 4o, usia yang melambangkan kematangan dan kedewasaan dan juga mencecah aging... haha. Takpelah tu, janji hati muda dan ceria. Age is not a matter to me, but health is. Agree kan? Alhamdulillah, keluarga kecilku meraikan hari kelahiranku. Tahun ni lain macam sikit…

Lumivie Review

Sudah masuk bulan ke-4 penggunaan set Lumivie Mary Kay. So far, tahap kerajinan mengamalkan rutin harian siang malam penjagaan muka tu ok lagi walaupun kadang-kadang mood malas menjelma jugak, haha! Mesti korang nak tengok gambar terkini kan? Ok, saya letakkan gambar pre post. Gambar without any filter. Saya nampak ada perbezaan dari kecerahan kulit, nampak…

Pengalaman Bersama Lumivie siri 2

Ok, hari ni saya nak tulis entry tentang update penggunaan saya bersama Lumivie MK. Alhamdulillah, saya masih rajin dan konsisten..haha! So far, tiada masalah kerengsaan kulit yang berlaku. Kulit wajah saya adapt dengan baik produk ini. Dah masuk minggu ke-2 mesti korang tak sabar nak tengok perubahan kulit wajah saya. Ni dia... Boleh refer tarikh…

Pengalaman Bersama Lumivie

Lama saya tak menulis tentang kecantikan sejak perkongsian cerita menggunakan produk Herskin dulu. Herskin pun dah lama tidak dikeluarkan lagi di pasaran. Too bad..produknya bagus. Sejak Herskin tidak lagi di pasarkan, saya tercari-cari produk yang sesuai. Pernah suatu ketika saya terjebak dengan penggunaan produk timbang kilo kerana terpengaruh dengan kesannya, tapi efek kemilauan itu sementara…

Jom Run!

Pada 30.11.19 yang lepas julung-julung kalinya kami sekeluarga menyertai satu event FunWalk di Bayan Lepas, Penang. Ini semua gara-gara En Suami yang meracun! 😆 Sebelum ni pun saya memang meminati aktiviti fizikal macam ni, tapi kekangan masa nak melakukan latihan tu menyebabkan frekuensi latihan tu kurang...hehe. Mungkin bila Haikal dah besar sikit,senang sikit nak bersenam…

Happy National Day, Malaysian!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-61 untuk tanahair kita yang tercinta ini! Beberapa hari lepas aku berkesempatan menonton video ini. Aku akui, hati ini tersentuh dengan mesej yang cuba disampaikan di dalam video ini. Memori semasa zaman persekolahan menerpa di ingatan. Terasa baru sahaja meninggalkan zaman itu, tetapi bila dihitung semula, sudah 21 tahun meninggalkan…

My 3rd Breastfeeding Journey – Part 1

Haikal is already reaches 10 month old and he has been on breastfeeding until now, Alhamdulillah. It had been a tough journey, but it was great because to breasfeed all my children is my passion. To me, it is one of ibadah and it is like the child's right to have his/her milk but I…

The Gift

Bak kata pepatah melayu... " yang molek itu budi, yang indah itu bahasa" As a doctor like me, seeing patients is a day to day basis and of course a MUST! I have seen, spoken and treated many kinds of patients for the past 9 years of service.. And some of them touched my heart…